20. Val till kommunfullmäktige Anders Brandt

Varför jag blev sosse?

Det vet jag inte riktigt, jag var aktiv i Hyresgästföreningen hela 80 talet, det har nog varit orsaken till att jag mer och mer dragits till politiken, våra frågor hänger ju ihop med varandra. Framför allt bostadspolitiska frågor, men har blivit förvånad över att den frågan inte har funnits på sossarnas bord i Strängnäs. Men jag har förstått anledningen till det. Har förstått att det inte funnits något intresse för frågan eftersom merparten av sossarna själva äger sitt boende, då är det lätt att glömma vad sossarna en gång i tiden har gjort i bostadsfrågan och även behöver göras för dom som behöver en bostad idag.

Det var när Birgitta och jag kom till Strängnäs som både hon och jag blev mer intresserad av politiken.

Beskriva mig själv:

Jag är född i Stockholm 1948, flyttade från Botkyrka 1991 till Flen. Bodde på en gammal lantgård med egna djur som grisar höns och får. Kom till Strängnäs 1996 och hamnade i Stallarholmen där vi bott sedan dess. Aktiverade mig i Hyresgästföreningen och sossarna under 2000 talet i Strängnäs.

 Vilka frågor intresserar mig:

Efter min beskrivning här ovan så är bostadsfrågan en av den viktigaste fråga. Men sen är det hela den politiska agendan som är intressant. Varför blev jag sosse?:

Jag är född inom en socialdemokratisk familj där det hela tiden pågick politiska diskussioner har aldrig haft anledning att ändra mig i den frågan.

Birgitta Brandt

Jag är född i Stockholm 1950. Se ovan, samma svar som Anders

 Vilka frågor intressera mig:

Omsorg och skola. att bostadsfrågan måste lösas.

 

 

facebook Twitter Email