10. Val till kommunfullmäktige Cornelius Sebastian Rundqvist Marsico

Mitt namn är Cornelius Julius Rundqvist Marsico, och jag är Socialdemokrat. Jag är 23 år gammal, och har huvudsakligen arbetat i restaurangkök, och senare som personlig assistent. Mina hjärtefrågor är klimat- och miljö, arbetsrätt, och ekonomisk jämlikhet. Jag kandiderar till Strängnäs Kommunfullmäktige därför att ungas röster behöver höras i politiken. Vi har också rätt till bostad, jobb, och en trygg framtid. Det är dags vi höjer våra röster, och kräver vår rätt. Det som är fel i samhället, kan vi lösa tillsammans.

Att jag skulle bli socialdemokrat var aldrig en självklarhet. Samtidigt så var det på sätt och vis alltid självklart. Jag växte upp i ett hem där de politiska samtalen lyste med sin frånvaro; men jag växte upp med värderingar. Jag fick lära mig vikten av ärlighet; till sist och syvende är ditt ord allt du har, och ditt ord är inget utan ärlighet. Jag fick lära mig att styrka inte skall användas för att slåss; styrka skall användas för att lyfta andra. När jag gick andra året på gymnasiet, och en kamrat tog med mig till ett SSU-möte här i stan, fick jag se de värderingar jag burit med mig sedan jag var liten återspeglas i andra. I SSU, och Socialdemokraterna såg jag min egna spegelbild. Jag såg samma ideal och tankar i varje samtal, i varje möte, i varje politiskt förslag som formulerades, och jag kände mig hemma. 


Kryssa nummer 10 i kommunvalet den 9:e September – För en tryggad framtid, och vetskapen om att vi är Starkare Tillsammans.

facebook Twitter Email