8. Val till kommunfullmäktige Leif Lindström

Jag är uppvuxen i ett socialdemokratiskt hem och mina föräldrar kom från Valsberga och Skämby i Åkers styckebruk. Började mitt första riktiga arbete på Strängnäs Stads Elverk 1965 och arbetade då bl.a. tillsammans med dåvarande Socialdemokratiska Oppositionsrådet Willy Nilsson.

Trots uppväxten i ett socialdemokratiskt hem var det Willy Nilsson som tände mitt verkliga intresse såväl för fackligt som partipolitiskt arbete. Över tid så tog det fackliga/politiska intresset överhanden och blev till sist också en heltidssysselsättning med politiken som huvudområde under senare år.

När jag nu hunnit bli 68 år så brinner jag mer än någonsin för att alla ska få en rättvis möjlighet här i livet i alla tänkbara sammanhang. Rätten till bra utbildning, äldreomsorg och inte minst tillgång till en kvalificerad sjukvård är viktig för mej. Har i omgångar varit Kommunalråd/Oppositionsråd m.m. i Strängnäs kommun. Sedan 2006 har jag också varit engagerad i Landstinget.

I dag har jag förmånen att vara Kommunfullmäktiges Ordförande i Strängnäs, Ordförande för Sevab m.m. samtidigt som jag ingår i Landstingsstyrelsen och Landstingsfullmäktige. Jag känner att såväl gammal som ung behövs mer än någonsin i politiken. Hoppas att fler ska känna likadant.

 

facebook Twitter Email