6. Val till kommunfullmäktige Sonny Johansson

Uppväxt i Värnamo, Småland. Flyttade till Strängnäs kommun sedan 2003. Först i Mariefred och nu i Åker. Jag har ett stort engagemang i Åkers IF som ungdomsledare och är även fackligt förtroendevald inom IF Metall och detta är en av de faktorer som gjort att jag nu valt att kliva in i politiken.

Jag har ingen politiska utbildning via ungdomsförbund e.dyl. men däremot har jag alltid haft ett stort samhällsintresse. Jag har själv växt upp under förhållanden där vikten av vårt sociala skyddsnät varit mycket tydligt och detta är därför givetvis ett av de ämnen jag brinner lite extra för.

Ett annat ämne som ligger mig varmt om hjärtat är barn- och ungdomsfrågor. Hur ska vi hjälpa till att ge alla våra unga en god uppväxt och en meningsfull fritid? Hur ska alla som vill kunna ta del av det som erbjuds?

En annan viktig faktor som fick mig att tillslut ta steget mot att bli engagerad inom Socialdemokraterna är den rasism som blivit mer och mer vanlig i vårt land. I vissa fall är den väl paketerad och dold och i andra helt öppen. Jag ser med skräck hur rasismen sprider sig och normaliseras. Jag ser hur diskussionerna har förändrats i samhället de senaste åren. I dag tvingas man i sociala medier och vid arbetsplatsens fika bord försvara varför man inte gillar de mest högerextrema partierna. Man blir ansedd som blåögd eller helt enkelt dumförklarad ”för att man inte ser verkligheten” när man försöker argumentera för mångfald och jämställdhet. Den här ”trenden” måste vi tillsammans bryta och vi måste göra det nu. Att inte ta debatten är inte längre ett alternativ. Vi måste möta hoten mot vår demokrati med kraft, vid fikaborden, i de sociala medierna och inte minst på gatorna runt om i landet.

facebook Twitter Email