Socialdemokraterna röd bakgrund

Till MINNE

Vår avhållne partikamrat Kenneth Nilsson har gått bort.

Saknaden är stor.

Kenneth Nilsson blev strängnäsbo i mitten av 50-talet. Det var också då som han började som lärare på Paulinska skolan. Kenneth var en drivande kommunpolitiker och viktigt var samhällsutveckling i stort.

Genom det kommunpolitiska engagemanget blev han en känd person. Han kom med i kommunfullmäktige och i kommunstyrelsen, när storkommunen bildades i början av 70-talet. Han var första namn på socialdemokraternas lista i kommunfullmäktigevalet inför valen 1988 och 1991.

Barnomsorg och äldrefrågor liksom bostadsbyggande låg varmt om hjärtat. Förutom kommunstyrelsen och dess arbetsutskott var han en tid ordförande i byggnadsnämnden. Föreningsengagemang och idrott fanns också med.

Genom sitt idoga arbete blev han en känd strängnäsbo.

Under en promenad på stan med ett av barnbarnen kom undringen: Farfar är du kung? Så kan det tyckas med mycket hejande och småsamtal under promenaden.

Kenneth har utfört ett ovärderligt arbete för socialdemokraterna. Han var under många år arbetarekommunens sekreterare. Han såg till att broschyrer, foldrar och S-tidningar framställdes och distribuerades och det inte bara under valår.

Inte mycket var främmande för Kenneth. När de politiska partierna fick framträda i Strängnäsrevyn 1992 var han med i S-gruppen.

I slutet av 80-talet och i början av 90-talet sändes närradio i kommunen och där var Kenneth drivande. Han var nyfiken på människor och intervjuade gärna.

Kenneth föredrog att se det goda hos människor, och om de var extra trevliga tänkte och sa han att de nog var sossar.

Kenneth ledde många studiecirklar, bl.a. i engelska. När cirkeln om kommunkunskap ”Lär känna din kommun” pågick, blev det ett besök i kommunhuset, och där såg han till att deltagarna serverades fika. Kaffe var för Kenneth en nödvändighet för ett gott liv.

Vår tacksamhet är stor för allt som Kenneth åstadkom och för det han betytt och gjort för partikamraterna. Vi saknar och sörjer. Våra tankar går till hustru Lola och till sönerna med familjer.

                                                                

Socialdemokraterna i Strängnäs Arbetarekomm

genom Ingrid Fäldt och Eva Strömberg

facebook Twitter Email